Boekpresentatie ‘Anda Kerkhoven, een student in het Gronings verzet’

oogochtendshow
In 2013 was er een schilderij met daarop Anda Kerkhoven te zien in het Groninger Museum. Foto: Sebastiaan Scheffer

René Westra en zijn zoon Jesper schreven het boek ‘Anda Kerkhoven, een student in het Gronings verzet’. De boekpresentatie vindt plaats op dinsdag 23 april in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. René Westra was te gast tijdens de OOG Ochtendshow. 

Anda Kerkhoven komt uit een rijke Nederlands-Indische familie en studeerde medicijnen in Groningen. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sloot ze zich aan bij een geweldloze verzetsgroep. Ze zorgde ervoor dat Joodse onderduikers onderdak kregen en schreef pamfletten om het verzet kracht bij te zetten. Anda Kerkhoven werd eind 1944 gearresteerd en geëxecuteerd in de bossen bij Glimmen.

René en Jesper Westra kwamen op het idee om een boek over haar te schrijven toen ze een lezing bezochten over verschillende verzetshelden. In het interview tijdens de OOG Ochtendshow vertelt René Westra wat hem zo fascineerde.

De boekpresentatie wordt georganiseerd door Studium Generale.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.