Voorrang verandert op meerdere plekken vanwege Operatie Ring-Zuid

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Op verschillende plekken rond de binnenstad verandert deze maand de voorrangssituatie. De gemeente past een aantal kruisingen aan, zodat bussen op tijd blijven rijden tijdens de grote verkeersstremming rond de ringwegen in de komende maanden.

De voorrangssituatie verandert onder meer op de Plantsoenbrug, tussen de Westersingel en het Noorderplantsoen. Weggebruikers komend vanaf de Noorderhaven Noordzijde moeten in deze tijdelijke situatie voorrang verlenen aan verkeer vanaf de Westersingel.

Ook op de rotonde bij de Abel Tasmanbrug wordt het wennen voor verkeersdeelnemers. Weggebruikers vanaf de Eendrachtskade Noordzijde moeten in deze tijdelijke situatie voorrang verlenen aan verkeer komend vanaf het Hoendiep. Ook wordt hier het fietspad vanaf de Zeeheldenbuurt tijdelijk afgesloten.

De werkzaamheden voor bovenstaande voorrangswijzigingen voert de gemeente komende donderdagavond en -nacht uit, zolang het weer dat toestaat.

De aanpassingen voor het verkeer staan in het teken van Operatie Ring-Zuid, de grote periode aan werkzaamheden (en bijbehorende wegafsluitingen) van de komende maanden. De werkzaamheden worden uitgevoerd om het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg aan te sluiten op de bestaande wegen. In deze periode wordt ernstige verkeershinder verwacht. De fiets, de P+R’s en het ov zijn aangewezen als voornaamste alternatieven voor weggebruikers. Een flink deel moet daarvoor gaan kiezen, om een verkeersinfarct te voorkomen.