Jenning de Boo voorlopig derde op WK sprint

sport
Foto via Team Reggeborgh

Schaatser Jenning de Boo uit Groningen reed donderdagavond de eerste 500 en 1000 meter van het WK Sprint. Hij staat voorlopig derde in het klassement.

In het Duitse Inzell reed de 20-jarige De Boo 34,65 seconden op de 500 meter WK sprint. De Canadees Laurent Dubreuil was met 34,47 het snelst.

Bij de 1000 meter ging De Boo in het duel met Dubreuil aardig gelijk op en won het van hem, maar blijft nog steeds achter de Canadees in het klassement: 0,16 seconde achter Dubreuil. De Chinees Zhongyan Ning staat op de tweede plek, 0,03 seconde achter Dubreuil.

De Boo kan zijn achterstand nog goedmaken. Bij de WK sprint worden de afstanden 500 en 1000 meter in twee rondes gedaan. Vrijdag worden beide afstanden opnieuw gereden. Daarna is de definitieve uitslag bekend.