FC Groningen verkleint gat naar promotieplek: 0-2 winst bij ADO Den Haag

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen heeft vrijdagavond met 0-2 gewonnen bij ADO Den Haag. Daarmee is de FC nog slechts één punt verwijderd van plek twee in de Keuken Kampioen Divisie, wat recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie.  

Na een korte interlandbreak mocht FC Groningen vrijdagavond in het Bingoal Stadion in actie komen tegen directe concurrent ADO Den Haag. Voor de FC begon hiermee de finale van het seizoen, waarbij de plekken die recht geven op directe promotie nog volop in het vizier zijn.

Eerste helft
Tijdens de openingsfase van de wedstrijd overtuigen beide teams nog niet. De ploegen laten elkaar voetballen en echt grote kansen blijven aan beide kanten uit.

Totdat Luciano Valente zich uitstekend door de verdediging van ADO weet te werken. De middenvelder zoekt de combinatie met Thom van Bergen, die de bal met een hakje terug legt op zijn teamgenoot. Valente weet de bal uiteindelijk met een stiftje bij Romano Postema te krijgen. Het lijkt een wekelijkse gewoonte te worden, want de spits zet zijn naam wederom op het wedstrijdformulier: 0-1.

Tweede helft
Na de rust laat de thuisploeg meer van zich zien. De FC wordt door Veerman en Van der Sande tot twee keer toe op scherp gezet, maar ADO weet vooralsnog geen schot tussen de palen te krijgen.

De FC weet daarentegen genoeg ruimte voor zichzelf te creëren om keer op keer langdurende aanvallen op te zetten richting het doel van keeper Marsman. Nadat de bal langs bijna elke Groningse speler is gegaan, steekt Valente Johan Hove weg. Het is een perfecte bal op maat, waardoor Hove de bal opzij kan leggen voor Van Bergen. De aanvaller maakt het af en zet FC Groningen op een 2-0 voorsprong.

Na het tweede doelpunt worden de Hagenezen gevaarlijker. Echt gevaar weet de thuisploeg echter niet aan te wakkeren. De verdediging van de FC heeft ADO onder controle en de wedstrijd kan worden uitgespeeld. De Trots van het Noorden is dankzij deze drie punten nog slechts één punt verwijderd van Roda JC op plek twee.

Volgende wedstrijd
Aanstaande maandag neemt de FC het alweer op tegen de volgende tegenstander: FC Emmen. Tijdens deze inhaalwedstrijd kunnen de Groen-Witten zich officieel verzekeren van het periodekampioenschap, wat recht geeft op een plek in de play-offs.