Nieuwe veiligheidsmaatregelen in Forum: extra rand op hogere balustrades en meer camera’s

nieuws
Foto: Johannes Rienks

Naar aanleiding van ‘incidenten die een grote impact hadden op omstanders en medewerkers’, neemt het Forum Groningen een aantal extra veiligheidsmaatregelen.

Dat schrijven burgemeester Koen Schuiling en wethouder Rik van Niejenhuis in een brief aan de gemeenteraad. De afgelopen maanden werd er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar manieren om bij te dragen aan de veiligheid.

Het college heeft nu onder meer besloten dat er, op de balustrade op het dak van het Forum, een extra rand met punten komt. Daarnaast worden op het dak meer camera’s geplaatst. Ook worden de balustrades binnen verhoogd naar 1,35 meter en worden de ‘boekenplanken’ vaker gebruikt. Het college denkt dat deze maatregelen eind april klaar zijn.

Daarnaast wordt, langs de rand van de bovenste roltrappen, een extra rand aangebracht. Die voorkomt dat mensen op de handgreep van de roltrap naar beneden glijden en ook voorkomen dat er geen spullen naar beneden vallen. Deze rand is naar verwachting voor de zomer geplaatst.