Veranderingen bij de FC: een nieuwe technisch manager en hoofd scouting vertrekt naar AC Milan

nieuws
Art Langeler - Foto: Sportphotoagency.com

Huidig manager Voetbal & Opleiding Art Langeler gaat een nieuwe rol vervullen bij de Trots van het Noorden: hij is aangesteld als de nieuwe eindverantwoordelijke voor de aan- en verkoop van spelers bij FC Groningen. 

Langeler krijgt deze nieuwe verantwoordelijkheden binnen zijn nieuwe rol als voorzitter van het compositie-overleg van FC Groningen. Daar wordt niet alleen de werving en verkoop van spelers besproken, maar ook de inrichting van het eerste elftal bepaald.

De nieuwe rolverdeling is alvast ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Algemeen directeur Wouter Gudde vertrekt uiterlijk eind dit seizoen bij de FC en daarom wil de club alvast gaan toewerken naar de nieuwe samenstelling van de selectie. Zodra er een nieuwe algemeen directeur is aangesteld en de transferzomer weer voorbij is, zal duidelijk worden of Langeler verder gaat als technisch directeur.

De functie van technisch directeur werd in het verleden bekleed door Mark-Jan Fledderus. Hij werd in februari 2023 ontslagen vanwege de slechte prestaties van het eerste. Sindsdien had Gudde ook de technische zaken op zich genomen.

FC Groningen-scout naar AC Milan

De aanstelling van Langeler is niet de enige verandering binnen het compositie-overleg, bestaande uit Langeler, Gudde, Henk Veldmate (Internationaal Scout), hoofdtrainer Dick Lukkien en het hoofd scouting van FC Groningen. Die laatste functie wordt op dit moment bekleed door de 25-jarige Wes Beuvink, maar hij maakt op 1 april a.s. de overstap naar AC Milan.

Bij de Italiaanse grootmacht gaat Beuvink onderdeel uitmaken van het scoutingsapparaat, aldus FC Groningen. Hij wordt vervangen door Arno de Jong, nu nog hoofd jeugdscouting bij FC Groningen.