Aanrijding zorgt voor file op Friesestraatweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk op de Friesestraatweg, tussen de stad en Zuidhorn, zijn twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur ter hoogte van de kruising met de Zijlvesterweg. “Op de kruising, die uitgerust is met verkeerslichten, vond door nog onduidelijke oorzaak een aanrijding plaats”, vertelt Wind. “De bestuurder van een personenauto kwam in botsing met een busje. Daarbij raakten beide voertuigen beschadigd. Niemand raakte gewond.”

De schade was dusdanig groot dat beide voertuigen weggesleept moesten worden door een bergingsbedrijf. “Om dit te kunnen doen moest het verkeer van Groningen richting Zuidhorn worden stilgelegd. Hierdoor ontstond een flinke file.” De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl