Weer een flinke lading beton in bouwkuip bij Hoofdstation

nieuws
Foto via Groningen Spoorzone

De afgelopen maanden aan bouwwerkzaamheden bij het Hoofdstation, waar tot en met 2026 wordt gewerkt aan een grootschalige verbouwing, stonden vooral in het teken van beton. Ook deze week was dat het geval: zo’n 1.200 kubieke meter van het goedje ging de bouwkuip in.

Donderdag werd er een betonstort gedaan tussen de sporen om de eerste ondergrondse verdiepingsvloer aan te leggen. Over deze vloer lopen over twee jaar de passagiers van de treinen naar de bussen, die worden verplaatst van de noord- naar de zuidkant van het spoorcomplex.

Onder de vloer komt ruimte voor 6.000 fietsen, die in de nieuwe ondergrondse stalling kunnen staan. De vloer vormt daarmee een centrale spil in de grootschalige verbouwingsoperatie.