Verdachte (21) schietpartij Friesestraatweg aangehouden, verdachte mogelijk ook betrokken bij incident in Hoogkerk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Friesestraatweg van vorig jaar augustus. De man is mogelijk ook betrokken bij een eerdere schietpartij in Hoogkerk.

De Stadjer is deze week van zijn bed gelicht door een arrestatieteam van de politie, in de omgeving van de Radiumstraat. De man zit nog steeds vast en hij zal worden gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het schietincident aan de Friesestraatweg.

De schietpartij aan de Friesestraatweg vond plaats op dinsdag 15 augustus vorig jaar. Na een korte achtervolging te voet en een waarschuwingsschot van een agent werden toen al twee personen aangehouden. Een minderjarige jongen uit Groningen is inmiddels geen verdachte meer in deze zaak, maar een 36-jarige man uit Groningen wel. De 21-jarige Stadjer komt daar nu dus bij in het cachot.

Volgens de politie is inmiddels duidelijk dat er daadwerkelijk is geschoten aan de Friesestraatweg en dat er meerdere personen betrokken waren bij het incident.

Verdachte mogelijk ook betrokken bij schietpartij in Hoogkerk

Naast de schietpartij aan de Friesestraatweg is de man die deze week werd aangehouden mogelijk ook betrokken bij een eerdere schietpartij. De politie beschikt, naar eigen zeggen, ook over informatie die aanleiding geeft om onderzoek te doen naar mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij een schietincident in Hoogkerk op 20 juni vorig jaar. Daarbij werd meerdere keren geschoten in de Arteveldstraat. Destijds leek het erop dat er gewonden waren gevallen, maar dat is volgens de politie niet juist. Ook in dit onderzoek zijn al meerdere aanhoudingen verricht.

In beide onderzoeken is de politie nog steeds op zoek naar tips en informatie. Heb je informatie over deze incidenten? Dan kun je dat met ons delen via 0900-8844. Deel je je informatie liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.