Gyas-Hunze Race aankomend weekend van start

nieuws
Foto: KGR De Hunze

De Gyas-Hunze Race gaat aankomend weekend weer van start. Roeiers nemen zaterdag en zondag  het tegen elkaar op in een achtervolgingsrace van 2,4 kilometer door de grachten van Groningen. De wedstrijd wordt gezien als de traditionele opening van het roeiseizoen.

Jaarlijks doen er zo’n 1.500 roeiers mee uit heel Nederland, waaronder veel studenten van roeiverenigingen. Er zijn verschillende heats, met vertrektijden van 9:00, 11:00, 14:00 en 16:00 uur. Zie hieronder voor de indeling van de teams.

De start is bij de Berlagebrug en de finish bij K.G.R. De Hunze. Er geldt een vaarverbod voor niet-deelnemers op het Verbindingskanaal.

De eerst Gyas-Hunze Race werd georganiseerd in 1974. De race van dit jaar is de 47ste editie.