Debaters Praedinius Gymnasium winnen Groningse voorronde Onderweg naar het Lagerhuis

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Het Praedinius Gymnasium werd vrijdag de winnaar van de Groningse voorronde van Onderweg naar het Lagerhuis.

Met onderwerpen als de ‘zesjescultuur’, wetgeving en sociale media, plantaardig eten als standaard en AI op het programma gingen teams van zes Groningse scholen vrijdagmiddag de debatstrijd met elkaar aan in het Provinciehuis. Het debatteam van het Praedinius Gymnasium in Stad ging er met de gouden beker vandoor. Het team van het Maartens College uit Haren werd tweede en kreeg de zilveren bokaal.

De debaters van het Praedinius kwalificeerden zich met de winst voor de landelijke halve finale, die op donderdag 14 maart wordt gehouden. De halve finales en finale van Onderweg naar het Lagerhuis, het programma van BNNVARA waarin middelbare scholieren debatteren over uiteenlopende stellingen, vindt plaats op 4 april.