Zeeheldenbuurt slaat de handen ineen om water- en vochtoverlast aan te pakken

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bewoners uit de Zeeheldenbuurt gaan samenwerken om schimmels, lekkages en vochtproblemen te verhelpen. De bewonersorganisatie gaat eerst inventariseren wat voor overlast er is om vervolgens een actiegroep op te zetten en de benodigde stappen te nemen voor reparatie en preventie.

Marc Wiers Dagnino heeft vanuit de bewonersorganisatie een enquête opgezet voor de inwoners van de wijk. Daarmee hoopt de organisatie in kaart te brengen hoeveel buurtgenoten last hebben van water- en vochtproblemen. Begin volgend jaar worden de resultaten van de enquête gedeeld tijdens een korte bijeenkomst.

Aan de hand van de resultaten zal een kort actieplan gemaakt worden. “We proberen de oorzaken te achterhalen en tot een advies/oplossing te komen. Dit laatste wordt natuurlijk met iedereen gedeeld en wellicht kan dit leiden tot een goede wijkbrede aanpak”, schrijft de bewonersorganisatie op haar website. Ze verwijzen daarbij naar een actiegroep, bouwkundige inspectie en eventueel advies voor reparatie en preventie.

Bewoners van de Zeeheldenbuurt kunnen de enquête hier invullen.