Swipe4Work de nieuwe sollicitatie-app uit Groningen

oogochtendshow
Foto: flickr.com/photos/blakespot/

Vanochtend was mede-oprichter Mattheüs Nubé van Swipe4Work te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. Hij vertelde over zijn nieuwe sollicitatie-app en hoe je hiermee eenvoudig kan solliciteren. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur. Beluister hier het interview van Pim van Dongen, Inge Eggebeen en Mattheüs Nubé.

Swipe4Work lanceerde op dinsdag 21 maart een sollicitatie-app. Door toename aan populariteit in de stad Groningen komt de app nu echt van de grond. Door Swipe4Work kan je met een paar swipes je interesse in vacatures kunt tonen. Hiermee kan je tijd besparen met bijvoorbeeld het maken van een cv en motivatiebrief, maar aangeven wat je zoekt. Het idee achter de app is geboren uit de behoefte aan een laagdrempelige manier van solliciteren, weg van de overweldigende jobboards.

Vergelijking met Tinder

Mede oprichter van Swipe4Work, Mattheüs Nubé was bij ons in de studio om wat te vertellen over de app. “Swipe4Work is ook wel bekend als het Tinderen met vacatures, laat je vacatures beoordelen door naar rechts  te swipen als je interesse hebt, of naar links als het niets voor jou is.” Het achterliggende concept is bedacht door Mattheüs Nubé, die samen met zijn collega’s een alternatief wilde bieden voor traditionele sollicitatiemethoden.

Swipe4Work vernieuwt het sollicitatieproces

In tegenstelling tot al bestaande sollicitatieprocessen haalt Swipe4Work de noodzaak voor een uitgebreid cv en motivatiebrief weg. Gebruikers beantwoorden slechts twaalf vragen, waarna de app automatisch een cv genereert voor werkgevers. Het doel is om het matchen tussen werkzoekenden en werkgevers te vergemakkelijken, waarbij een sollicitatiegesprek snel en moeiteloos kan worden ingepland via de app.

Swipe4Work richt zich momenteel op het Noorden van Nederland en concentreert zich op vijf branches: Marketing & Communicatie, Sales en inkoop, Finance, HR en administratie, ICT en Horeca. Het concept bevordert gelijke kansen door werkgevers alleen relevante informatie te tonen over opleidingsniveau en vaardigheden, zonder de naam, nationaliteit of geslacht van de kandidaat te onthullen.

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl