Stad krijgt ruim anderhalve ton van provincie om fietsenstallingen bij bushaltes op orde te brengen

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Nieuwe rekken, vervangen van oude rekken of de aanleg van een overkapte fietsenstalling. De gemeente Groningen krijgt 170.000 euro om fietsenstallingen bij vijf bushaltes in de gemeente aan te pakken.

De gemeente Groningen krijgt het gros van de 275.000 euro aan subsidie die de provincie verleent aan vijf gemeentes om fietsenstallingen bij bushaltes op orde te brengen.

Het gros van het geld voor onze gemeente gaat naar het plaatsen van 152 overkapte fietsrekken bij de bushalte Verzetsstrijderslaan in Laanhuizen. Bij deze halte is het aantal passagiers de afgelopen jaren sterk toegenomen. De gemeente breidt ook bestaande stallingen uit bij de Paterswoldseweg, Van Ketwich Verschuurlaan, Zaagmuldersweg en Sontplein.

Naast geld voor de stallingen bij bushaltes komt er de komende jaren meer subsidie om ook de fietsenstallingen bij treinstations en hubs te verbeteren. De gemeente doet zelf ook een duit in het zakje om de fietsenrekken en overkappingen aan te pakken. De vijf eerder genoemde stallingen voor fietsen moeten binnen twee jaar zijn aangelegd of opgeknapt.