Oplevering Rodeweeshuisstraat en Mercado gevierd met buurtfeestje

nieuws
Foto via Ruimte voor Jou (Gemeente Groningen)

De Rodeweeshuisstraat en de Stalstraat hebben de afgelopen jaren een nieuwe inrichting gekregen. Nu ook het nieuwe appartementencomplex en de markthal zijn opgeleverd, vonden de gemeente, ontwerpers, bouwers en de eigenaar van Mercado het tijd voor een feestje.

Het officiële opleveringsmoment van afgelopen dinsdag begon met openingswoorden door wethouder Mirjam Wijnja en Christiaan Kapelle, directeur van vastgoedontwikkelaar MWPO. Daarna konden buurtbewoners en -ondernemers genieten van (warme) hapjes en drankjes die werden verzorgd door de omliggende horecazaken. Ook was er een kerstkoortje om de aanwezigen alvast in kerststemming te brengen.

De Rodeweeshuisstraat en de Stalstraat hebben de afgelopen jaren een nieuwe inrichting gekregen. Zo is de bestrating vervangen door de kenmerkende gele steentjes, is de straat gelijkvloers gemaakt en zijn er bankjes geplaatst. De straat is nu meer ingericht op de voetganger en de fiets. Ook is er groen toegevoegd in de vorm van vier Esdoorns.

In Mercado, het nieuwe appartementencomplex met eronder een markthal (met maar weinig markt) aan de Rodeweeshuisstraat, zijn alle woningen inmiddels bouwkundig opgeleverd. Het gebouw vervangt een voormalig opslagpand van V&D en ook de vestiging van Aldi aan de straat maakte plaats. De eerste appartementen worden sinds oktober al bewoond. De commerciële benedenverdieping is sinds de zomer in gebruik.

De komende tijd worden de bouwketen en overige materialen van de bouwplaats afgevoerd.