Man uit Litouwen (31) aangehouden voor 41 inbraken, politie zoekt eigenaren van roofwaar

nieuws
Foto via Politie

De politie heeft onlangs een 31-jarige man uit Litouwen aangehouden, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij 41 inbraken in Groningen en de kop van Drenthe. Tijdens het onderzoek is veel vermoedelijke roofwaar aangetroffen en de politie zoekt nu naar de eigenaren.

De 41 inbraken in de regio Noord-Drenthe en Groningen vonden plaats tussen 27 juli en 24 augustus van dit jaar. Het onderzoek naar de inbraken en de verdachte loopt nog. De kans bestaat dat de Litouwer bij meer inbraken betrokken was.

De goederen die de verdachte waarschijnlijk weggenomen heeft bij de inbraken zijn vooral sieraden, horloges en geld. Een paar artikelen die de politie aantrof zijn nog niet gelinkt aan een inbraak en de politie zoekt daarom naar de mogelijke eigenaren van deze spullen.

Wie de roofwaar herkent, kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Online melding maken kan ook via dit tipformulier.