Interimbestuurder Ambulancezorg Groningen Jos Stierhout ontslagen na melding seksueel overschrijdend gedrag

nieuws
Foto: Ambulancezorg Groningen via Twitter (@AmbulancezorgGR)

De raad van toezicht van Ambulancezorg Groningen heeft interimbestuurder Jos Stierhout (62) per direct ontslagen na een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft Dagblad van het Noorden. 

Volgens het DvhN blijkt het ontslag uit een bericht van de raad van toezicht op het interne medewerkersportaal van Ambulancezorg Groningen. De raad van toezicht schrijft dat ze niet anders kunnen “dan concluderen dat Jos Stierhout niet verder kan als interim-bestuurder van onze organisatie.”

Ongezonde werkcultuur

Jos Stierhout werd in juli dit jaar aangesteld als interim-directeur/bestuurder bij Ambulancezorg Groningen, de ambulancedienst die de hele provincie Groningen bedient. Hij werd aangesteld om verschillende veranderingen door te voeren. Die bleken nodig nadat Dagblad van het Noorden constateerde dat er binnen de organisatie sprake is van structureel seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Volgens het DvhN volgen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en zorgverzekeraars Menzis en Zilverenkruis Achmea het verbetertraject bij Ambulancezorg Groningen op de voet.

‘Geschokt’

In het bericht op intranet, schrijven de toezichthouders ‘geschokt’ te zijn. Verder schreven ze: “In de eerste plaats gaat onze steun en support uit naar de persoon die met het gedrag van de gewezen interim-bestuurder te maken heeft gehad.” En: “Voor gedrag zoals hierboven omschreven is daarbij absoluut geen plaats.”

Jos Stierhout laat in een schriftelijke reactie aan het Dagblad van het Noorden weten ‘geen commentaar’ te geven vanwege zijn ‘geheimhoudingsplicht.’