Energietoeslag niet automatisch ontvangen? Huishoudens met laag inkomen kunnen nu zelf aanvragen

nieuws
Foto: Marta Posemuckel via Pixabay

Wie de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen van dit jaar nog niet automatisch heeft ontvangen, maar denkt er wel recht op te hebben, kan de toeslag vanaf nu aanvragen via de website van de gemeente.

Veel huishoudens in de gemeente hebben de energietoeslag eerder deze maand al automatisch ontvangen. Van deze huishoudens wist de gemeente al dat ze hier recht op hadden. Daardoor kon ze deze huishoudens automatisch uitbetalen.

Inwoners die niet automatisch de energietoeslag 2023 ontvangen, maar wel tot de doelgroep behoren, kunnen vanaf 1 december een aanvraag indienen. Dat kan tot en met 31 mei volgend jaar, via de website van de gemeente.

Wie voldoet aan de voorwaarden voor de energietoeslag, kan het online formulier invullen op de website van de gemeente. Bij goedkeuring krijgen aanvragers het bedrag binnen acht weken op hun rekening.