Zonnestraal in de ochtend op druilerige donderdag; daarna steeds kouder met vrijdag kans op windstoten, hagel en natte sneeuw

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De temperatuur in Groningen keldert de komende dagen snel en volgens weerman Johan Kamphuis zouden vrijdag al eens de eerste sneeuwvlokken van deze herfst en winter naar beneden kunnen komen.

Hoewel er donderdagochtend nog een enkel buitje kan vallen, laat ook de zon zich nog zo nu en dan zien. “Maar in de middag wordt de bewolking dikker en in de avond volgt opnieuw lichte regen. Het wordt 13 graden bij een vrij krachtige westenwind.”

Vrijdag vormt een winterse beschieting richting een relatief rustig, maar steeds kouder wordend weekend, voorspelt Kamphuis: “Vrijdag vallen een paar gure buien met kans op hagel en natte sneeuw. Ook komen zware winstoten voor. Langs de kust steekt een harde tot stormachtige noordwestenwind op. Het wordt 6 graden. Zaterdag is het een stuk rustiger. De zon schijnt geregeld en valt er nog slechts een enkele bui. Het wordt 7 graden en in de nacht kans op een graadje vorst. Ook zondag is het rustig, maar neemt de bewolking wel snel toe en wordt het ’s middags druilerig. Het is waterkoud bij 5 graden.”

Kamphuis denkt dat het koude weer na het weekend aanhoudt: “Maandag en dinsdag komt de wind uit het oosten tot noordoosten en wordt er koude lucht aangevoerd. Overdag ligt het kwik enkele garden boven het vriespunt en in de nacht rond of een graadje er onder. De kans op een winters buitje neemt wat toe.”