Voederbieten uitdelen op Vismarkt: “De mooiste zelfgemaakte lampionnen krijgen een prijs”

nieuws

Over een week is het Sint Maarten. In voorbereiding daarop kunnen deze zaterdag, op de Vismarkt, gratis voederbieten worden gehaald, waar mooie lampions mee kunnen worden gemaakt.

Het uitdelen begint zaterdag om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Daarna kunnen kinderen thuis aan de slag. “Kom je er nu niet helemaal uit, of heb je wat hulp nodig, dan kun je komende woensdag terecht bij het Museum aan de A aan de Brugstraat”, laat de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken weten. “Op de binnenplaats wordt dan een gratis workshop voederbietenlampionnen aangeboden.”

Volgende week zaterdag, tijdens Sint Maarten, vindt een Sint Martinusoptocht plaats, die start op het Hereplein. Men loopt naar de Martinikerk, waar de lampionnenwedstrijd plaats gaat vinden. “In het koor van de kerk kunnen de kinderen hun lampionnen in één van de kramen hangen. Een deskundige jury, onder leiding van Marjo van Dijken, gaat de lampionnen beoordelen. Van Dijken zal geholpen worden door de kinderburgemeester. De mooiste lampionnen maken kans op leuke prijzen, en daarnaast is er voor iedere deelnemer een leuke verrassing.”