Veel veranderingen in verkeerssituatie op en rond zuidelijke ringweg

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

Verkeer in en rond Groningen moet vanaf komende maandag rekening houden met veel veranderingen op de weg. Op verschillende plekken in de stad wordt de verkeerssituatie gewijzigd.

De afrit richting Helpman gaat zondagavond om 22.00 uur definitief dicht voor verkeer vanaf het Julianaplein. De afrit gaat dicht om ruimte te maken voor de definitieve inrichting van de verdiepte ligging.

Maandagochtend is de Van Ketwich Verschuurlaan in één richting afgesloten, vanaf de Van Lenneplaan tot het viaduct van de A28, voor verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn. De afsluiting duurt elf dagen. In het weekend erna (tot en met zondag 20 november) is de weg in beide richtingen dicht.  Verkeer uit de Wijert richting Corpus den Hoorn of richting de A28 wordt omgeleid via de Hereweg en de Van Iddekingeweg.

Voor fietsers is de Van Ketwich Verschuurlaan de hele periode in beide richtingen dicht. Ook bij de Piccardthoftunnel hebben fietsers vanaf maandag een probleem. De fiets- en voetgangerstunnel onder de A7 wordt afgesloten tot en met vrijdag 10 november. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Stadspark en kunnen bij Laan Corpus den Hoorn onder de A7 door.

Ook wegen weer open

Waar wegen dicht gaan, gaan er ook wegen weer open. Vanaf maandag maken weggebruikers voor het eerst gebruik van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar de westelijke ringweg. Vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid rijden wordt ook weer mogelijk. De afgelopen tijd is een gloednieuwe, deels verdiepte verbindingsboog gebouwd op het Vrijheidsplein. Daarmee kan het verkeer straks ongehinderd doorrijden naar de westelijke ringweg.

Ook de rotonde tussen de Vondellaan en de Van Iddekingeweg gaat komende maandag weer open. Het doorgaande verkeer kan dan weer gebruikmaken van de Van Iddekingeweg. Het zuidelijke deel van de Vondellaan tot de Van Ketwich Verschuurlaan blijft nog tot 22 december 2023 dicht.