Tientallen nieuwe namen bekend van artiesten op ESNS

nieuws
Foto via ESNS

De organisatie van Eurosonic Noorderslag heeft deze donderdag tientallen Nederlandse en Europese acts aangekondigd voor de 38ste editie van het jaarlijkse showcase festival, van 17 t/m 20 januari.

Aan de Noorderslag line-up op de zaterdag van ESNS zijn 19 Nederlandse acts toegevoegd. Het gaat om Brass Rave Unit, Chica Chica, COLLIGNON, Gunmoll, ISHA, Jana Mila, Kay Slice, Morpheus, Ploegendienst, Pol, Primaat, Quique, Rens, Jaïr & Ome Uncle, ROLROLROL, ROSEYE, SUBFICTION, The Indien, Yaro Mila en Yung Dada.

Een tiental Nederlandse acts spelen op de woensdag, donderdag of vrijdag op Eurosonic, waaronder Iron Jinn, Julia Sabaté, Loupe, MAURINO, Pip Blom, ROLROLROL en The Vices. Eerder maakte ESNS al bekend dat onder meer Claude, Froukje, Idaly en Joost optreden.

Noorderslag, het festival op zaterdag, waar Nederlands talent centraal staat, breidt dit jaar uit met een programma in de namiddag. De eerste acts treden vanaf 16.00 uur op. op negen verschillende podia. Het jaarlijkse hoogtepunt is de uitreiking van de Popprijs. Op woensdag, donderdag en vrijdag treden meer dan tachtig buitenlandse acts op.