Start weghalen hoogspanningsverbinding Vierverlaten uitgesteld

nieuws
Foto: TenneT

De start van het weghalen van de 220-kV hoogspanningsverbinding tussen Vierverlaten bij Hoogkerk en de Eemshaven gaat vrijdag niet door.

Aannemer BAM en TenneT hebben daartoe besloten vanwege de verwachte harde wind die het veilig uitvoeren van de werkzaamheden bemoeilijken en/of onmogelijk maken. De starthandeling is verplaatst naar woensdag 29 november, Aduard.

De verbinding is overbodig geworden sinds de aanleg van de nieuwe 380-kV verbinding. Die was hoognodig omdat Eemshaven de laatste jaren is uitgegroeid tot een energieknooppunt van nationaal en internationaal belang. Zo komen hier de hoogspanningskabels uit Denemarken en Noorwegen en van windparken op de Noordzee aan land. De sloop van de oude masten en geleiders is naar verwachting volgend voorjaar klaar.