RTV Noord wil jaarlijks zeven ton besparen en snijdt daarom in personeelsbestand

nieuws
foto: Roel Breet

Om jaarlijks 700.000 euro te besparen gaat RTV Noord snijden in haar personeelsbestand. Zeker drie banen verdwijnen, lege plekken worden niet opgevuld en er wordt beknibbeld op freelancers.

Dat laat de regionale omroep dinsdagmiddag weten.

Volgens RTV Noord is er dinsdagochtend met het personeel van de omroep gepraat over de situatie. De omroep neemt gedwongen afscheid van een drietal collega’s in ondersteunende diensten. Een aantal journalisten in vaste dienst moet anders gaan werken bij RTV Noord, zodat er minder freelancers nodig zijn. Ook komen er voor sommige medewerkers die met pensioen gaan geen opvolgers.

De omroep denkt daarmee jaarlijks 700.000 euro te kunnen besparen. Dat is nodig, zo laat directeur Nina Nomden via haar eigen omroep weten, omdat RTV Noord de laatste jaren te veel moest interen op eigen vermogen. De maatregelen moeten de financiën op orde houden, aldus Nomden.

De omroep laat weten dat de ‘operatie’ ook mogelijkheden moet bieden tot investeringen, met name in de online activiteiten van de omroep. RTV Noord wil haar online redactie verder uitbreiden om beter aan te sluiten bij het mediagebruik van haar publiek. Ondanks de besparingen wil de omroep ook haar programmering op radio en televisie zo veel mogelijk overeind houden.