Restaurant Bisque aan Verlengde Hereweg opgenomen in Michelin-gids

nieuws
Foto: restaurant Bisque

Restaurant Bisque in Groningen is deze maand één van de drie nieuwe restaurants met een vermelding in de Michelin-gids. 

Bisque is het achtste restaurant in de gemeente Groningen met een vermelding in de gids. De inspecteurs van Michelin schrijven over Bisque, het restaurant wat begin dit jaar overging naar nieuwe eigenaren: “Chef Niels Schievink en de charmante gastvrouw Sabrina Mans laten hun ervaring spreken in hun warm, eerder intiem restaurant. Of het nu de ontvangst is, de mooie wijnassociaties of de fond van de gerechten: hun expertise spreekt voor zich. De less is more aanpak van de Franse keuken steunt op technische kennis en gevoel voor evenwicht.”

Over de maaltijd die de inspecteurs nuttigden schrijft Michelin: “De soufflé met chocolade en hazelnoot is een ware ode aan dit klassieke dessert. Niet te missen! Deze lofzang aan het mooie product, ondersteund door uitbundige sauzen, bekoort. Of wat dacht u van een à la minute getikte hollandaisesaus, die krokante filets van schol de nodige body bijbrengt, in combinatie met de minerale Vasse Felix Filius wijn uit Australië, met zijn subtiele rooksmaak? Lekker!”

Aan de vermelding hangt nog geen felbegeerde Michelin-ster of ‘bib-gourmande’ vast. Die worden volgend jaar oktober pas weer toegekend. In onze gemeente is slechts één restaurant met een ster: Noor in Hoogkerk. Daarnaast heeft De Grote Frederik aan de Verlengde Frederikstraat een ‘bib-gourmande’: een erkenning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.