Jan en Corry verkopen restaurant Bisque: “Deze kans konden we niet laten liggen”

nieuws
Foto: restaurant Bisque

Jan en Corry Gaastra hebben restaurant Bisque aan de Verlengde Hereweg verkocht. De komende tijd willen ze het rustiger aan gaan doen, hoewel Gaastra voor de toekomst niets uit wil sluiten.

Het stel werkt zo ongeveer hun hele leven al in de horecasector. Ze hebben het succesvolle restaurant Koriander in Drachten gerund. Dit restaurant werd in de zomer van 2019 verkocht, waarna men naar Groningen vertrok. Bisque werd in februari 2020 aangekocht, waarna in de zomer de opening volgde. Na drie jaar vonden ze het tijd om tot verkoop over te gaan. “Dit was een mooie kans”, vertelt Jan Gaastra. “Bij de opening heb ik ook gezegd, ik wil nog één keer vlammen. Nu is het zo dat we op dit moment twee mensen bij ons hebben werken die er ontzettend geknipt voor zijn om het over te nemen. Zij werkt als sommelier en hij is twee sterren-kok. Ze hebben veel ervaring en zijn wat dat betreft gepokt en gezameld om er iets moois van te gaan maken. Die kans konden wij niet voorbij laten gaan.”

“Groningen is een warm bad geweest”
Het nieuws dat het restaurant verkocht is werd maandagmiddag via de sociale media bekendgemaakt. Inmiddels zijn er diverse reacties binnengekomen waarbij mensen schrijven dat ze het jammer vinden dat Jan en Corry vertrekken. “Dat ervaart als een warm bad. Wij hebben heel lang in Friesland gewerkt. In 2020 hebben we de stap naar Groningen gemaakt. En dat is één van de beste stappen geweest die we ooit hebben gezet. We zijn ontzettend warm onthaald, we hebben de afgelopen drie jaar heel veel leuke mensen leren kennen. En ja, Groningen heeft echt een plekje in ons hart gekregen. Via deze weg wil ik ook iedereen bedanken voor de fijne en mooie tijd.”

“Als er zich een nieuwe kans aandient”
Wat de Gaastra’s gaan doen is nog onbekend: “Op dit moment verblijven we in Zweden. We doen het even lekker rustig aan. En dat voelt ook wel heel prettig. De afgelopen jaren kreeg ik last van mijn rug, en mijn vrouw is geopereerd aan haar heup en knie. De komende tijd blijf ik de nieuwe eigenaren van Bisque bij staan. We zullen met hen een goed contact houden. En je moet er vanuit gaan dat wij ons niet als pensionado’s zullen gaan gedragen. Ik wil nog graag vol gas geven. Dus als er zich een mooie kans aandient, dan ga ik daar serieus naar kijken. En wellicht is dat wel weer in Groningen. We zien het wel, maar voorlopig rusten we even lekker uit.”