Provincie doet vooralsnog geen duit in het zakje voor nieuw Kardinge

nieuws
Foto: Door Ra-smit, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1825018

Het provinciebestuur is vooralsnog niet van plan bij te dragen aan een vervanger van de huidige ijsbaan in Sportcentrum Kardinge. 

Dat laat het provinciebestuur dinsdag weten, in een antwoord op schriftelijke vragen van de Statenfractie van het CDA. De fractie vroeg het provinciaal college om mee te betalen, omdat de provincie Groningen en de andere gemeenten in Groningen ook baat hebben bij de ijsbaan.

Hoewel het provinciebestuur stelt over twee weken nog over de kwestie te willen praten met sportwethouder Inge Jongman, laat het college dinsdag weten dat een provinciale bijdrage niet voor de hand ligt. “Wij zouden het jammer vinden als de ijsbaan in Groningen verdwijnt, maar we hebben geen wettelijke rol of verantwoordelijkheid bij bovenlokale of regionale sportaccommodaties. Bovendien zijn er in de provincie meerdere bovenregionale accommodaties, die ontvangen ook geen financiële bijdrage.”

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen liet halverwege september weten dat de nieuwbouw van sportcentrum Kardinge mogelijk soberder moet, omdat het voor de gemeente Groningen misschien niet meer te betalen is. Daarom moeten ook andere partijen een duit in het zakje gaan doen, vindt het Groninger gemeentebestuur, aangezien de meeste gebruikers van buiten de stad en zelfs van buiten de provincie komen.