Partij voor de Dieren: geen schapen, ezels en pony’s meer bij Sinterklaasintocht

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Tijdens de Sinterklaasintocht op 18 november in Groningen liepen diverse dieren mee in de optocht, zoals ezels, schapen, honden, paarden en pony’s. De Partij voor de Dieren wil dat het college hiermee stopt.

Fractievoorzitter Wesley Pechler: “Groningen wil een diervriendelijke gemeente zijn. Daarbij hoort dat we scherp tegen het licht houden welk gebruik van dieren we nog willen toestaan. Dieren als schapen en ezels kunnen veel stress ervaren als ze uit hun natuurlijke omgeving worden gehaald en aangelijnd door luidruchtige en drukke mensenmassa’s moeten lopen.”

Om dieren deel te laten nemen aan evenementen moet een vergunning worden aangevraagd. Volgens Pechler vervullen honden, schapen, pony’s en ezels geen essentiële rol bij de Sinterklaasintocht. “Dierenkostuums zouden een goed alternatief kunnen zijn bijvoorbeeld.”