Meeste Groninger amateurclubs loten gunstig in districtsbeker

sport
Foto Andor Heij: Gorecht - Oranje Nassau

De Groninger amateurclubs hebben redelijk gunstige tegenstanders gekregen in de derde ronde van de noordelijke districtsbeker. Maandagmiddag werd daarvoor geloot.

Vierde divisionist Be Quick 1887 ontvangt eersteklasser Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Eersteklasser Oranje Nassau speelt in Leeuwarden tegen derdeklasser LAC Frisia. Eersteklasser GRC Groningen gaat op bezoek bij derdeklasser FC Meppel. Eersteklasser PKC’83 speelt uit tegen derdeklasser Hardegarijp.

Tweedeklasser Gorecht, dat vierde divisionist Pelikaan S in de vorige ronde uitschakelde, moet naar Koekange voor de ontmoeting tegen derdeklasser Vitesse’63. De zaterdagafdeling van Helpman krijgt wel een zware klus. De derdeklasser krijgt eersteklasser DZOH uit Emmen op bezoek.

De wedstrijden worden op dinsdag 12 of zaterdag 16 december gespeeld* en de inzet is een plek bij de laatste zestien. De laatste vier plaatsen zich voor de grote KNVB beker, waar later de profclubs instromen.

*De wedstrijd van PKC’83 is verplaatst naar 13 januari.

De loting met de Groninger clubs

Be Quick 1887 – Blauw Wit’34 (16/12)
LAC Frisia – Oranje Nassau (16/12)
FC Meppel – GRC Groningen (16/12)
Vitesse’63 – Gorecht (12/12)
Helpman (zat) – DZOH (16/12)

Hardegarijp – PKC’83 (13/01)