Man gooit brandend voorwerp tegen woning in Stad, verdachte opgepakt

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft maandagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een brandend voorwerp heeft gegooid tegen een woning aan de Padangstraat.

De politie kreeg rond 21:00 uur een melding binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen was het de bewoner van de woning al gelukt het vuur voor zijn woning te doven. Door het incident is flinke schade aan de voordeur van de woning ontstaan.

Rond 21:45 heeft de politie een 32-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De politie meldt dat er bij een huiszoeking in de woning van de verdachte een nepvuurwapen en een hoeveelheid verdovende middelen is aangetroffen en in beslag genomen.

Politie zoekt naar getuigen

De politie is op zoek naar mensen die meer gezien hebben of camerabeelden hebben in de omgeving van het incident. Dit kun je met de politie delen door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.