Extinction Rebellion roept maandag op tot meedoen aan klimaatmars Amsterdam

nieuws
Foto: Sientje van Schie

Het maandelijks klimaatalarm van Extinction Rebellion staat komende maandag in het teken van de klimaatmars, een week later.

Extinction Rebellion slaat elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur, als ook de sirenes klinken, alarm door met zijn allen symbolisch voor dood op de grond te gaan liggen. Ze doen dat a.s. maandag op de Vismarkt, voor de Korenbeurs. Ze worden dan begeleid door de trommelaars van RoR, Rhythms of Resistance. Die ondersteunen de actie met dreigende en opzwepende ritmes.

Extinction Rebellion roept tijdens de actie mensen op om mee te doen aan de klimaatmars van zondag 12 november in Amsterdam. Diverse maatschappelijke organisaties, zoals milieudefensie, FNV en Greenpeace vragen dan aandacht voor de steeds toenemende klimaatproblemen, het feit dat juist kwetsbare groepen hierdoor het meest getroffen worden, en het feit dat overheden nog steeds te weinig actie ondernemen.