AFA Noord ontkent betrokkenheid bij aanval op Baudet

nieuws
De bus van FvD in Groningen (foto: Patrick Wind - 112 Groningen)

De minderjarige die maandag in een café aan het Zuiderdiep FvD-lijsttrekker Thierry Baudet met een bierfles op zijn hoofd sloeg, hoort volgens AFA Noord niet bij de antifascistische groep. Dat laat de organisatie in een reactie op berichtgeving door het AD weten. De krant meldde dinsdagavond dat dit wel het geval zou zijn.

Het AD meldde dinsdagavond dat AFA Noord zou hebben bevestigd betrokken te zijn bij de aanval op Baudet van maandagavond, waarbij een minderjarige jongen Baudet meermaals op het hoofd sloeg met een bierflesje.

Niets van waar, stelt AFA Noord woensdagmiddag via haar Facebook-pagina: “AFA Noord stelt bij deze de persoon in kwestie niet te kennen en niets te weten over de planning en motivatie achter de aanval. Ook de berichtgeving over dat de aanval opgeëist zou zijn is onjuist.”

Baudet werd aan het begin van maandagavond geslagen met een bierflesje in café The Cabin aan het Gedempte Zuiderdiep. Daarbij liep de FvD-voorman een wond aan zijn hoofd op en moest hij voor behandeling naar het UMCG. De minderjarige (naar verluidt 15-jarige) jongen die Baudet aanviel, zat woensdagochtend nog steeds vast voor verhoor.

Update 22-11-2023 19.45 uur:

Dit bericht is aangevuld met een reactie van AFA Noord. In dit bericht werd in eerste instantie alleen gerefereerd aan berichtgeving in het AD, waarin werd gesteld dat AFA Noord de aanval op Baudet zou hebben geclaimed.