Aanrijding tussen lijnbus en voetganger bij Maagdenbrug

nieuws
Foto: 112 Groningen

Op de kruising tussen de Kattenhage en de Turfsingel heeft maandagochtend kort voor het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een lijnbus en een voetganger.

Wat er precies is gebeurd is niet bekend. De Turfsingel werd volledig afgesloten rond de plek van het ongeluk.

Op dit kruispunt werden zo’n drie weken terug de stoplichten uitgezet. Ook werden er zebrapaden aangelegd, ging de snelheid rond de kruising terug naar dertig per uur en veranderde de voorrangssituatie. Met de verandering van de situatie rond de Maagdenbrug wilde de gemeente de lange rijen voor de stoplichten tegengaan die er met regelmaat stonden, sinds het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt.

Update 13-11-2023 16.50 uur:

In dit bericht werd in eerste instantie vermeldt dat ook de Inspectie Leefomgeving en Transport ter plaatse kwam om onderzoek te doen naar het ongeluk. De ILT liet aan OOG weten dat dit per abuis werd vermeldt in de berichtgeving. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet geen onderzoek bij verkeersongevallen.