Nog geen verblijfplaats in zicht voor ernstig zieke zwervende Hans: “Wie kan helpen?”

nieuws
Foto: Chris Bakker

Er is nog geen verblijfplaats gevonden voor de ernstige zieke, en zwervende, Hans. Mirjam Nagelmaker van Stadjers Hand in Hand laat weten dat een oproep op sociale media flink gedeeld wordt, maar dat een oplossing nog niet in zicht is.

“Vorige week heb ik de oproep geplaatst, maar een oplossing is er nog niet”, vertelt Nagelmaker. Het verhaal gaat over Hans. “De meeste mensen kennen Hans als clown Dimitri, die in het verleden straatkrant de Riepe stond te verkopen voor de bibliotheek aan de Boteringestraat. Hans heeft veel rondgezworven. Is op een gegeven moment getrouwd met Kirstie, maar zij is enkele jaren geleden overleden. Voor Hans was dit aanleiding om weer te gaan zwerven, waarbij hij onlangs te horen heeft gekregen dat hij darmkanker heeft en nog maximaal een jaar te leven heeft.”

“Hij wordt overal weggestuurd”
Het probleem is dat er voor Hans geen verblijfplaats is. “Hij heeft een bootje gekocht, maar krijgt nergens een ligplaats, en wordt overal weggestuurd. Hij vaart heen en weer, terwijl hij zich niet goed voelt en de pijn verbijt.” Nagelmaker hoopt dat er een ligplaats geregeld kan worden voor de tijd die Hans nog heeft. “Ik hoop dat er iets geregeld kan worden, maar tot op heden blijven de deuren dicht.”

“Alternatief is ergens een tentje op zetten”
De oproep van Nagelmaker richt zich ook op mensen die wellicht een tuinhuisje of caravan beschikbaar kunnen stellen. “Het is niet de bedoeling dat mensen Hans in huis nemen. Hij kan ook niet de opvang in. Het beste is dat hij ergens alleen kan verblijven, en rustig kan gaan sterven. Mochten we geen verblijfplaats vinden, dan is het alternatief dat hij ergens een tentje op moet gaan zetten. Maar dat is toch geen doen? Zo kun je toch niet richting het einde van je leven gaan?”

Nagelmaker: “Ik hoop echt dat er iemand is die kan helpen. Mensen die concrete voorstellen hebben kunnen contact met mij opnemen via mijn Facebook-pagina.