‘Hip hergebruik’ week lang centraal in Happy Huis Make-over op OOG

nieuws

De nieuwste woontrend heet ‘hip hergebruik’. Dat betekent: je woonkamer opnieuw inrichten met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval. Woonstylist Maaike Starreveld ging die uitdaging aan en het resultaat is deze week te zien op OOG TV.

Starreveld en interieur-studenten van het Alfa-college hebben afgelopen september, ergens in Selwerd, de woning van Berry een duurzame make-over gegeven. Tv-camera’s legden al hun circulaire tips en ideeën vast. Deze zijn vanaf maandagavond te zien.

Happy Huis Make-over is onderdeel van de Week van het Afval van de gemeente Groningen. Dit jaar is er speciale aandacht voor het afvalvrij inrichten van je huis. Het tv-programma is onderdeel van een breed scala aan activiteiten rond het terugdringen van afval. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Klein budget, groot resultaat

Voor een budget van 500 euro zijn studenten onder leiding van styliste Maaike Starreveld aan de slag gegaan. Hierbij werd niet alleen gebruik gemaakt van kringloopwinkels en -websites, maar ook andere mogelijkheden. Zo is er een repair café, waar bijvoorbeeld elektrische apparaten van Barry zijn gerepareerd. Bij een buurtcentrum kun je hout laten zagen en ook bij de Stadswerkplaats kun je terecht om machines te gebruiken voor bijvoorbeeld houtbewerking. Deze machines zijn erg duur in de aanschaf, maar kun je dan voor een laag tarief gebruiken om te gaan klussen.

De make-over is van 16 t/m 20 oktober te zien op OOG TV. De afleveringen zijn ook te zien op de Youtube- en Facebook-pagina’s van de gemeente Groningen en OOG. Woonstylist Maaike Starreveld was te gast in de OOG Ochtendshow om meer over het programma te vertellen:

Hieronder vind je alvast de promo van de serie.