Groninger Marktendag erg populair, vooral veel Duitse bezoekers

Een braderie, een warenmarkt, een markt met vintage- en handgemaakte producten, streekproducten, een vlooienmarkt, een boekenmarkt en een platenmarkt. In combinatie met de Tag der Deutsche Einheit, was het een drukke dag in de binnenstad.

Wethouder Bloemhof en GCC-voorzitter Eric Bos hebben dinsdagochtend de dag van de Groninger Marktendag geopend. Naast de markt was er voor de bezoekers een mobiele speeltuin voor de kinderen, er waren speciale depots voor gekochte spullen en was er een speciale eetstraat. Op verschillende plekken kon je luisteren naar live muziek.

Er kwamen veel Duitsers op de markt af. Op 3 Oktober vieren onze oosterburen de Dag van de Duitse Eenheid, dit is een vrije dag voor hen. Veel winkels zijn dan niet open, dus zoeken ze naar een alternatief: ”Alles is bij ons gesloten dus dan moet je ergens anders je heil vinden om te winkelen. Deze markt is een mooi uitstapje met onze familie en Groningen is een prachtige stad om te bezoeken.”, aldus één van de vele Duitse bezoekers van de grootste markt van Noord-Nederland.