Vrijdag in de ochtend enkele buien, maar ’s middags opklaringen. In het weekend rustig weer.

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Vrijdag zijn er in de ochtend enkele buien, maar ’s middags klaart het op en wordt het 21 graden, aldus weerman Johan Kamphuis. Met een matige windkracht van 3 tot 4 wordt het dus een mooie dag in Groningen.

In het weekend blijft het rustig weer. Op zaterdag ontstaan er in loop van de dag meer wolken, maar het blijft geheel droog. Het wordt 19 graden. Op zondag zijn er wolkenvelden. Ondanks dat er een buitje valt, schijnt ook zo nu en dan de zon. Het wordt die zondag net een ietsje warmer: 20 graden.

Vlak na het weekend zal de temperatuur licht blijven stijgen en schijnt af en toe de zon. Op maandagavond worden weer regenbuien verwacht, die een vervolg zullen krijgen op dinsdag. Dinsdag zakt de temperatuur naar 16 of 17 graden.