Thesinge zaterdag in het teken van de Thaisner Dörpsrun

nieuws
Foto: ingezonden

In Thesinge vindt zaterdag de zeventiende editie van de Thaisner Dörpsrun plaats. Aan de hardloopwedstrijd doen enkele honderden deelnemers mee.

Het programma begint zaterdagmiddag met een KidsRun. Daarna staan de 21,1 kilometer, de 10 kilometer, de 4 mijl en de 4 kilometer op het programma. Eerder deze week liet de organisatie weten dat er zich al 210 mensen hadden ingeschreven. De verwachting toen was dat op de laatste dagen het aantal deelnemers nog flink zou gaan oplopen, omdat mensen de weersvoorspelling afwachten. Volgens de organisatie loopt het qua inschrijvingen dit jaar ook beter dan vorig jaar. Men denkt dat dit komt omdat er vorig jaar, na de coronacrisis, veel activiteiten plaatsvonden, waardoor een bepaalde verzadiging ontstond. “Dit jaar is een wat normaler jaar.”

Deelnemers aan de wedstrijden komen uit Thesinge en omgeving, maar er hebben zich ook hardlopers uit Meerstad, Assen, Woerden en Heemskerk aangemeld. Het doel is om een leuke en gezellige dag te hebben. Dit jaar wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Noordelijke Cara Stichting. De bijdrage zal gebruikt worden voor onderzoek naar oorzaken, diagnostiek en behandeling van astma, COPD en luchtwegallergieën. Het fonds ondersteunt en stimuleert jonge noordelijke onderzoekers die werkzaam zijn binnen de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meer informatie over de Thaisner Dörpsrun vind je op deze website.