Ruim honderd woningen in Hoogkerk worden gerenoveerd

nieuws
Foto: Wierden en Borgen

Woningbouwvereniging Wierden en Borgen laat 103 woningen in Hoogkerk renoveren en verduurzamen.

De woningen staan in de Schildersbuurt en in de Irenestraat en Prinses Margrietstraat. De werkzaamheden starten aan het einde van dit jaar. Die worden uitgevoerd door Jorritsma Bouw.

De woningen krijgen onder andere dakisolatie, zonnepanelen en vloerisolatie. Ook worden ze voorzien van mechanische ventilatie en waar nodig HR++ glas. Door de verduurzaming krijgen de woningen een beter energielabel. Hierdoor dalen de energielasten voor de bewoners. Na alle aanpassingen krijgen de woningen een energielabel A.

De 79 woningen in de Schildersbuurt worden gerenoveerd terwijl de bewoners er blijven wonen tijdens de werkzaamheden. Er komen zogeheten rustwoningen voor bewoners die overlast hebben van de werkzaamheden. De woningen worden onderhouden en krijgen waar nodig een nieuwe badkamer, toilet en keuken.

De 24 woningen in de Irenestraat en Prinses Margrietstraat worden ingrijpender gerenoveerd. Onder andere de vloer wordt volledig vervangen. Ook hier worden waar nodig de badkamer, toilet en keuken vernieuwd. Hierdoor moeten de bewoners tijdelijk hun huis uit om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Voor deze bewoners zijn wisselwoningen ingericht, deze staan ook in Hoogkerk.