PvdA Provincie Groningen trekt aan de bel over rituitval bij Arriva

nieuws
Foto Andor Heij. Arriva trein op hoofdstation

Statenlid Richart Joling van PvdA wil meer weten over het uitvallen van tien treinritten van Arriva op dinsdag 26 september.

Joling heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur, naar aanleiding van informatie die bij de PvdA-fractie binnenkwam. De tien treinritten zouden zijn uitgevallen vanwege een personeelstekort bij het vervoersbedrijf.

De fractie vindt dit in tegenspraak met de wens en ambitie van Arriva om meerdere treindiensten over te nemen van de NS. Het zou gaan om 24 stoptreinen en twee intercity’s. De twee zaken geven een verschillend beeld van de personeelsbezetting bij Arriva. De PvdA vraagt het provinciebestuur, de vervoerder hierop aan te spreken.