Martini Ziekenhuis: ‘Pleister die hartritmestoornissen vroeg kan opsporen werkt goed’

nieuws
Foto via Martini Ziekenhuis

Een nieuw ontworpen techniek om hartritmestoornissen op te sporen, de zogenaamde ePatch of ‘slimme pleister’, werkt volgens het Martiniziekenhuis goed.

De introductie van de ‘pleister’ wordt gestart na een pilotproject in het ziekenhuis, waarbij het ziekenhuis samenwerkte met Philips. Op termijn moet de ePatch  de traditionele, lastig te dragen Holtermonitor gaan vervangen, omdat de pleister comfortabeler is en meer stoornissen oppikt dan traditionele opsporingsmethodes.

Volgens Alexandra Bevers, hartfunctielaborant en Holteranalist bij het Martini Ziekenhuis, zorgt de pleister er ook voor dat cardiologen patiënten langer kunnen volgen: “Omdat de ePatch één apparaatje is die goed op de borst van de patiënt blijft zitten, vergeleken met een traditionele Holtermonitor met zeven elektroden, levert dit minder ruis op en een meer betrouwbare opname van gegevens. Dat maakt dat Holteranalisten zoals ik, de gegevens sneller kunnen beoordelen en cardiologen de informatie kunnen geven die ze nodig hebben voor de diagnose.”