Groninger aangehouden voor mishandelen meerdere handhavers

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Agenten en handhavers hebben vrijdagavond in de Van Kerckhoffstraat een 41-jarige man uit de stad aangehouden. De man zou meerdere handhavers mishandeld hebben.

De handhavers wilden de man controleren, maar daar wilde hij niet aan meewerken. “Op het moment dat zij de man aan wilden houden, ging hij in verzet”, meldt de politie. “Daarbij schopte hij één van de handhavers. Een andere handhaver zou hij hebben gebeten. Andere handhavers hebben samen met agenten de man onder controle gebracht en aangehouden. Daarbij is er door de politie geweld gebruikt.”

De handhavers hebben inmiddels aangifte gedaan. “Hun verklaringen zijn opgenomen. Wij doen onderzoek naar de mishandelingen. De man is overgebracht naar het cellencomplex waar hij zaterdag verhoord zal worden.”