Bouw busonderdoorgang bij Hoofdstation gaat maandag beginnen; vijf weken kans op overlast door geluid en trillingen

nieuws
Foto via Groningen Spoorzone

Aannemer Strukton gaat komende maandag beginnen met de bouw van een nieuwe busonderdoorgang bij het Hoofdstation. Dat kan voor omwonenden rond de plek waar de onderdoorgang uit gaat komen aan de zuidkant van het station hinder opleveren, onder meer door geluid en trillingen.

Om de bouw van de busonderdoorgang mogelijk te maken, moet eerst de Blauwe Brug worden aangepast. Daarvoor werd eerder deze week al de bestaande trap aan de zuidkant van het station, aan de kant van de Viaductstraat, gesloopt. Daar komt voor zaterdag 23 september een nieuw exemplaar voor in de plaats. Tot die tijd is de Blauwe Brug voor voetgangers afgesloten aan de zuidkant van het station.

Maandag gaan de werkzaamheden aan het busonderdoorgang echt beginnen. De bouw van de zuidelijke toerit ter hoogte van de Achterweg is als eerste aan de beurt. Dinsdag gaat het overlastgevende werk beginnen met het intrillen van damwanden voor de bouwkuip. Dat kan van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur tot 19.00 uur overlast geven. Strukton en ProRail denken dat deze werkzaamheden zo’n vijf weken gaan duren.