Sancties hebben Donar laten beslissen om zich niet terug te trekken uit FIBA Europe Cup

nieuws
Donar-speler Willem Brandwijk probeert te scoren (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Vanwege sancties heeft basketbalclub Donar er voor gekozen om zich niet terug te trekken uit de FIBA Europe Cup. Dinsdag vindt de loting plaats voor deze cup. Dat schrijft Donar op haar website.

Onlangs vroeg Donar faillissement aan. Er kon geen crediteurenakkoord worden gesloten, waarbij een naheffing van de Belastingdienst het laatste zetje gaf. Door het failliet gaan is er overwogen om zich terug te trekken uit de FIBA Europe Cup. “Maar hier zitten verschillende sancties aan verbonden”, schrijft Donar. “Wij gaan daarbij nog altijd uit van het scenario dat we de huidige crisis kunnen overleven.”

Bij Donar wordt er op dit moment hard gewerkt om vanaf eind-september mee te kunnen doen aan het basketbalseizoen. “Deelname aan de FIBA staat los van de BNXT-competitie”, benadrukt de Groningse basketbalvereniging.