Verdachte van zware mishandeling bij Groninger Museum meldt zich bij politie (update)

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie gaf donderdagochtend foto’s en camerabeelden vrij van een mishandeling, vier weken geleden, op de H.N. Werkmanbrug bij het Groninger Museum. Dankzij het vrijgeven van deze beelden meldde zich later op de donderdag een verdachte.

De mishandeling vond plaats op zaterdagochtend 22 juli rond 06.00 uur. Drie vrienden lopen na een uitgaansnacht in de stad over de brug naar het hoofdstation. Zij werden ingehaald door een groep van zeven mannen. Er ontstaat een discussie en de sfeer wordt snel dreigend.

Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte plotseling naar voren springt en uithaalt richting het slachtoffer. Na een aantal klappen valt het slachtoffer op de grond. De vechtpartij lijkt voorbij, maar de verdachte blijft agressief en slaat even later het slachtoffer opnieuw naar de grond. Daarna blijft de man op hem inslaan, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakt. Pas na lange tijd komen anderen uit de groep tussenbeide, waarna de verdachte met twee anderen zijn weg richting het station vervolgt.

Met het vrijgeven van de beelden vroeg de politie mensen die de verdachte of de groep jongemannen om hem heen herkennen, contact op te nemen. Dat had vrijwel meteen resultaat, want nog geen uur later liet de politie weten dat de verdachte zichzelf heeft gemeld. De politie heeft de beelden van de verdachte verwijderd en vraagt iedereen die de beelden heeft gedeeld om dit ook te doen.