Omstanders brengen rijdende rokende auto tot stilstand: “Super hoe behulpzaam mensen kunnen zijn”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De hulpdiensten moesten zaterdag aan het einde van de ochtend in actie komen vanwege een mogelijke autobrand op de Zonnelaan in de wijk Paddepoel. Dat meldt de politie op sociale media.

De melding van de brand kwam rond 11.30 uur binnen. Behalve een tankautospuit van de Groninger brandweer werd ook de politie en een ambulance naar de locatie gestuurd. “De melding die we ontvingen was dat er rook uit de auto zou komen”, schrijft de politie. “Een medeweggebruiker zag de situatie, en heeft adequaat gehandeld. Deze persoon heeft het voertuig tot stilstand weten te brengen.”

Al snel bleek dat het niet goed ging met de bestuurster. “Ambulanceverpleegkundigen hebben de vrouw onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Na behandeling kon ze gelukkig weer naar huis. Brandweerlieden hebben de auto gecontroleerd, maar zij hebben geen brand aangetroffen. Het voertuig kon echter niet veilig rijden. Wij hebben, met hulp van omstanders, het vehikel naar een veilige locatie kunnen brengen.”

De politie is blij met het adequate handelen en de hulp van omstanders: “Het is super mooi om te zien hoe behulpzaam mensen kunnen zijn.”