KEI-week begonnen met traditionele informatiemarkt (Update)

De KEI-week is begonnen. Vanaf vanochtend staan de kramen voor de informatiemarkt al klaar op de Grote Markt en de Vismarkt. Ook het podium voor de officiële opening is opgetuigd voor de Korenbeurs. 

Traditioneel vindt op de eerste dag van de KEI-week de daginschrijving en de informatiemarkt plaats. Nieuwe studenten krijgen een betaalbandje en andere benodigde spullen om hun eerste week als student in de stad zo goed mogelijk te kunnen volbrengen. Tijdens de informatiemarkt gaan de deelnemers kennismaken met alle mogelijke (studenten)organisaties van Groningen.

“Ik heb heel veel enthousiaste gezichten gezien”, zegt Sara Kruit, voorzitter van het bestuur van de KEI-week. “Gisteren zagen we de studenten op het station aankomen met rolkoffertjes. Toen hadden wij ook het gevoel: het gaat echt beginnen.”

Voor studenten is het ook mogelijk om vandaag met een cabriobus de stad door te reizen om al het moois te laten zien wat Groningen te bieden heeft. Ook zullen zij hun KEI-leiders ontmoeten. De verwachting is dat er ongeveer 4.700 deelnemers zijn tijdens de 55ste editie van de introductieweek.

De officiële “Grand Opening” vindt vanavond om 20:00 plaats op de Vismarkt. Bilal Wahib, Chris Deluxe, Babs en Fokke Simons gaan de optredens verzorgen. Het eindfeest is aanstaande vrijdag op het Suikerterrein.

Foto: Lianne Darmeveil

 

Foto: Lianne Darmeveil