Forse onderzoeksbeurzen voor veelbelovende UMCG-wetenschappers

nieuws
Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17987351

Aan vijftien onderzoekers van de RUG en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 280.000 euro per persoon toegekend. Dat maakte de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) donderdag bekend.

De onderzoekers (Sebastian Beil, Stefan Berger, J. A. ten Brink, Mohamad El-Merheb, Sasha Goldstein-Sabbah, S. Kurdi, Guinevere Lageveen-Kammeijer, Jozine ter Maaten, João C. Magalhães, E. S. Marteijn, F. Rizzo, Tobit Steinmetz, Henk van Waarde, Daoming Wang en Oscar Franken) kunnen met dit bedrag gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

Een overzicht van de onderzoeken die de vijftien RUG- en UMCG-wetenschapers de komende drie jaar gaan doen, is te vinden op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Veni-beurzen zijn gericht op excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. De onderzoekers mogen hun eigen onderwerp voor financiering indienen, waarna de NWO onderzoekers selecteert  op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.