Handtekeningen gezet voor sloop en nieuwbouw voor door vocht en tocht geplaagde woningen

nieuws
Foto via De Huismeesters

In de tweede helft van 2026 moet de nieuwbouw gereed zijn van 52 woningen en 37 appartementen aan de Boraxstraat en Pyrietstraat in Vinkhuizen. Dinsdag zetten Jeriça Hartholt (directeur De Huismeesters) en Marinus den Harder (directeur Trebbe) hun handtekening onder de contracten voor de vernieuwingsoperatie.

Een aantal bewoners van 56 woningen uit de jaren 70 kampte al jaren met schimmel, vocht en tocht. De Huismeesters deed onderzoek naar een oplossing en kwam eind 2021 tot de conclusie dat verbeteringen aan de huizen te duur waren. Daarom kiest De Huismeesters ervoor om nieuwe woningen te bouwen.

“Alle bewoners van de woningen die gesloopt worden, kunnen terugkeren naar de nieuwbouw”, aldus Hartholt. “Daar zijn we heel blij mee, zij maken de buurt. Sommige mensen die er nu wonen, zijn zelfs bewoners van het eerste uur. De nieuwe sociale huurwoningen zijn energiezuinig en modern. Zo kan er weer jaren fijn gewoond worden in Vinkhuizen.”

Volgens De Huismeesters worden de woningen en appartementen energiezuinig en worden er begroeiing en nestkasten voor gierzwaluwen, mussen, bijen en vleermuizen op de gevels geplaatst. Naast de woningen worden er ook meer parkeervakken, bomen, verlichting en groenstroken tussen de woningen en appartementen aangelegd.

Nu de overeenkomst is ondertekend kunnen de voorbereidingen van start. In het najaar van 2024 begint de sloop van de oude woningen. Daarna begint de bouw. De Huismeesters verwacht dat de nieuwbouw in de tweede helft van 2026 klaar is.