Vanaf vrijdag weer twee rijstroken op A7 tussen Hoogkerk en Stad; weg is donderdagnacht dicht tot Groningen-West

nieuws
De A7 vanuit de lucht bij de afrit naar Westpoot - Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Vanaf vrijdagochtend kan het verkeer op de A7 tussen Hoogkerk en de afslag Groningen-West weer gebruik maken van beide rijstroken. Om dat mogelijk te maken, moet het wegvak wel de nacht ervoor wel dicht.

Deze afsluiting vindt komende nacht (van donderdag op vrijdag tussen 22.00 en 06.00 uur) plaatst. Dan worden de tijdelijke markeringen op het wegvak verwijderd. Verkeer richting Groningen moet omrijden via de afrit naar Hoogkerk, de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep. Verkeer richting Assen kan omrijden via de N372, langs Peize.

Vrijdagochtend is de A7 weer volledig open. Maar de werkzaamheden aan de A7 zijn nog niet klaar. Vanaf 11 augustus gaat op dit deel van de A7 opnieuw een rijstrook dicht. Deze verkeershinder duurt dan drie weken en geldt voor beide rijrichtingen, dus ook voor verkeer vanaf Groningen-West en het Julianaplein.